Terug

Wat staat er op de nota als ik zooltjes krijg?

angela

Ik heb zooltjes nodig. Mijn verzekeraar vergoed een gedeelte. Maar ik wil weten hoeveel? Dit staat er in de voorwaarden:

 

Wij vergoeden de kosten van podotherapie tot maximaal € 150,- per verzekerde per kalenderjaar. Het gaat om de gezamenlijke kosten van: - podotherapeutische en podologische zolen; - bezoeken aan de zorgverlener om podotherapeutische of podologische zolen te laten aanmeten; - podotherapeutische en instrumentele behandelingen; - materiaal voor podotherapeutische en podologische zolen. Voorwaarde voor vergoeding Wij vergoeden deze kosten alleen, als de zorgverlener is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten, of als registerpodoloog is aangesloten bij Stichting LOOP.

 

 En dit staat in een ander stukje:

 
Wij vergoeden € 75,- per verzekerde per 2 kalenderjaren. De steunzolen moeten zijn geleverd door: een steunzolenleverancier die voldoet aan de kwaliteitseisen van de beroepsverenigingen (NVOS/Orthobanda, Stichting Loop of het Omni Podo Genootschap). Ook als een leverancier SEMH-gecertificeerd is voor orthopedische schoenen voldoet deze aan de kwaliteitseisen. Reparaties en aanpassingen aan steunzolen worden niet vergoed.  

 

Word er nu 75 euro of max 130 vergoed?

 

 

 


1 Antwoord

Antwoord van podotherapiepraktijk Rosien


Beste Angela,


Inderdaad wat verwarrend. Er zit verschil in opleiding. Het eerst stukje is van toepassing op podotherapeuten en registerpodologen. Zij hebben een wat hoger opleiding dan de anderen. Als u zolen nodig heeft lijkt het mij aan te raden om een podotherapeut of registerpodoloog a en b op te zoeken. In dat geval zou het beteken dat je meestal het grootste gedeelte 150 euro vergoed krijgt. Verder heb je dan elk jaar voor 150 euro vergoedingen hebt.  


Kies je voor het andere dan krijg je een keer in de 2 jaar 75 euro voor zolen vergoed.


Hopelijk kun je hier wat mee.


vriendelijke groet,


Jolanda Rosien (podotherpeut)