Terug

Wat ken helpen tegen pijnlijke enkels?

yvonne verweij

Ik werk sinds april op een tankstation. Het zijn diensten van 8 uur en tijdens deze diensten staan/lopen we bijna de gehele dienst. Ik heb nu tijdens het werken zo'n last van mijn enkels, dat lopen gewoon pijnlijk wordt. Als ik mijn schoen aan/uittrek (het kantelen) dan verga ik van de pijn. Het idee van zwaar gekneusd. Als ik thuis kom en zit 2 uur met voet omhoog dan trekt de pijn weg en kan ik weer een beetje zonder pijn wat doen, maar niet voor langere tijd.

Ik moet er wel bij vertellen dat ik een overgewicht heb van 50 kilo en ben hier dan ook hard mee bezig om vanaf te komen. (dit is zeker een van de oorzaken.

 

Wat kan ik doen om de pijn te verkomen of verlichten zodat, ik gewoon mijn werk kan blijven doen. En als ik door blijf gaan op deze manier is er dan kans op blijvend letsel. want ik moet werken en die 50 kilo is er ook niet zomaar vanaf. Op dit moment doe ik een elastische kous om tijdens het werk. Hierdoor gaat het iets beter. kwam er vandaag achter dat lopen (30 min) ook pijn op gaat leveren. dus help

 

ik hoop dat u snel een antwoord kunt geven op al deze vragen.

 

met vriendelijke groet,

 

Yvonne Verweij


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Yvonne,

 

Draag je al podotherapeutische zolen? Het kan mogelijk zijn dat de stand van je voeten niet goed is en dat ze enorm worden overbelast. Ben je hier al mee naar een huisarts geweest?

Je huisarts kan je doorverwijzen naar een podotherapeut bij je in de buurt om de stand en de bewegingen van je voeten tijdens het staan en lopen te beoordelen.

 

Succes.