Terug

Wat kan ik doen aan de pijn bij het lopen na glas in mijn voet?

buvana

Beste mensen, podotherapeuten

 

Heb eigenlijk een specifiekere vraag;

Zo'n 1,5 jaar geleden heb ik glassplinters in beiden voeten gekregen. Ik ben toen doorverwezen naar ziekenhuis en via echo hebben ze gekeken. Iemand in opleiding heeft lang gekeken en zag in beiden voeten links en rechts stukjes glas (heel klein). De radiolooog of echoloog kwam kort controleren en zei dat er alleen links iets zichtbaar was.

 

Ze hebben links dit er toen uitgesneden en rechts niets gedaan. Regelmatig kwam er een hard stukje, wat ik eruit peuterde, los en zag je daarna een gaatje wat over was.

Nu anderhalf jaar later heb ik veel last met lopen en kan eigenlijk niet eens meer dansen (wat ik veel doe) van de pijn. Links voelt veel minder pijnlijk en voel je vooral eeltplekken. Rechts is wat rood geworden, dikkere plek en eelt erover heen. Regelmatig in de nacht voel ik ook steken in mijn rechtervoet.

 

Wat is jullie advies? Ik overweeg of naar dokter terug te gaan of naar podoloog...? Heb ook eeltpleisters gekocht, zou dat een oplossing zijn? Ik ben toch een beetje huiverig dat er toch rechts nog een stukje glas zou kunnen zitten.

Heel veel dank voor het meedenken,

 

Vriendelijke groet

Buvana

06 41151660

buvana@tele2.nl

 

 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Buvana,

 

Ik ben Linda de Bresser, podotherapeut en zal proberen de vraag te beantwoorden.

 

Als er op een plek onder de voet te veel druk ontstaan door bv verkeerde schoenen of een stuk glas in de voet, ontstaat er op die plek eelt. 

Een podotherapeut zou een zooltje kunnen maken om de pijnlijke plekken te ontlasten waardoor de druk minder zal zijn.

Alleen als de pijn optreedt omdat er nog glas in de voet aanwezig is, lijkt het me erg belangrijk dat dit eerst wordt verwijderd.

 

Mijn advies is om eerst via de huisarts een verwijzing te vragen naar het ziekenhuis, om zeker te weten dat er geen glas meer in de voet aanwezig is.

Indien de klachten blijven zou ik een afspraak maken bij een podotherapeut in de omgeving.

 

Hopelijk heb ik u vraag zo voldoende beantwoord.

 

Met vriendelijke groet,

Linda de Bresser,

PodoXpert Sint-Michielsgestel