Terug

Wat kan een podotherapeut doen aan pijn?

m.a langras

ik hed een likdoorn onder mijn voet en er komt ook vocht uit. Wat kan een podotherapeut aan doe? Ik heb het al 2 jaar met pijn.


1 Antwoord

Antwoord van Podotherapie InKa

Hallo M.A. Langras, 

Bedankt voor uw vraag.

Wanneer het daadwerkelijk gaat om een likdoorn kan een pedicure deze verwijderen. Een likdoorn is een ophoping van eelt die ontstaat door overmatige druk of wrijving. Indien de pedicure de likdoorn niet ver genoeg kan verwijderen, of dat behandeling te pijnlijk is,  kan dit ook gedaan worden door de podotherapeut. De podotherapeut mag de likdoorn verder verwijderen dan de pedicure, zodat de gehele likdoorn weggehaald wordt en de stekende pijn zal verdwijnen. Vaak komt een likdoorn echter terug vanwege overmatige druk op deze plaats. In dat geval kan er na verloop van tijd opnieuw eelt terugkomen op deze plaats. Een podotherapeut kan dan een voetonderzoek doen en erachter komen waarom er veel druk op deze plaats aanwezig is. Indien nodig kan er een podotherapeutische zool gemaakt worden om de druk op de likdoorn te verminderen en op die manier de pijn en de aanmaak van eelt te verminderen. 

Het kan echter ook zo zijn dat het niet gaat om een likdoorn. Vaak worden wratten bijvoorbeeld ook aangezien voor likdoorns, aangezien ze net zo vervelend kunnen zijn. Normaal gesproken komt er geen vocht uit een likdoorn. Wellicht is het verstandig om huisarts, pedicure of podotherapeut hiervoor in te schakelen zodat er bekeken kan worden wat er daadwerkelijk aan de hand is.  

Veel succes!

Inge Kanters, Podotherapie InKa Nederweert