Terug

Pijnlijke voorvoet

thea buytendijk

Ik heb een vraag. Ik heb nl een versleten linkerknie en daar kan weinig aan gedaan worden. Waarschijnlijk door een verkeerde belasting heb ik daardoor mijn rechtervoet verkeerde belast en heb al heel lang als ik loop opeens pijn onder in mijn voorvoet. Als ik mijn 2de teentje naar beneden duw is dat zeer pijnlijk, (heb ik in de rest van mijn tenen geen last van) verder doet de zijkant van mijn rechtervoet ook pijn, zowel onder als bovenop mijn voet. Ik loop al ruim 1 jaar bij de podotherapeut en krijg aangepaste steunzolen, maar dit geeft niet het gewenste resultaat. Nu ben ik opnieuw naar mijn orthopeed gegaan en die heeft om te beginnen aangeraden om eens een maand in het gips te gaan om zo de voet volledig rust te geven. Ik zit nu 1 week in het gips, mag wel lopen, maar zo min mogelijk. Ondanks dat doet ook mijn voorvoet die in het gips zit geregeld pijn... Al is het natuurlijk wel minder als normaal, omdat ik weinig loop.

Ik zou graag willen weten wat er aan de hand zou kunnen zijn met mijn rechtervoet. (van mijn linkervoet heb ik geen last)

Wat zou de beste behandeling zijn voor deze pijnklachten???

Er is een keer een foto gemaakt en deze geeft een lichte doorzakking van mijn voorvoet aan en volgens mijn orthopeed kan dat niet de oorzaak zijn van mijn klachten.

Hij stelde voor om dan daarna evt een injectie te geven in mijn voet, maar wat is de werking van deze injecties? Geeft dat geen nare gevolgen en heeft het wel nut???

Ik hoop echt dat dit verhaal voor jullie duidelijk is en dat er eindelijk eens uit komt wat mijn probleem nu is, zodat er werkelijk iets aan gedaan kan worden wat echt helpt.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Thea,

 

Helaas, je omschrijving van het probleem is niet duidelijk genoeg om te bepalen wat er precies aan de hand is. Een oplossing te bedenken is nog moeilijker want de oorzaak van een en hetzelfde probleem kan van mens tot mens verschillen (en zal dan ook van mens tot mens anders aangepaskt moeten worden).

 

Een injectie, daar wordt waarschijnlijk een corticosteroïden-injectie mee bedoeld, ofwel een ontstekingsremmer. Of dit effectief zal zijn, kan ik niet zeggen. De oorzaak van het probleem pak je er in ieder geval niet mee aan. Daarnaast lijkt het soms ook de eerste dagen effectief omdat meestal ook een pijnstiller wordt ingespoten. 

 

Om je op een goede manier te helpen is toch echt altijd een uitgebreidt onderzoek nodig. Mogelijk kun je het probleem nogmaals bij de podotherapeut aankaarten... Veel succes in ieder geval.

 

Hartelijke groeten,

Saskia de Waal, Podotherapie Houten