Terug

Peroneus brevis problemen

hans

Nooit problemen ad voeten gehad, ik fitness 3 x in de week , geef keeperstraining op hoogste amateurnivo en hardloop zondags een rondje van 40 minuten. Mei 2008 knakte de linkerpees op het middenbotje aan de zijkant vd voet en dit jaar september precies hetzelfde maar dan de rechtervoet.

Inmiddels met shockwave-therapie praktisch verdwenen en alle sportactiviteiten weer opgepakt behalve het hardlopen. Ik loop met Asics schoenen die wel vervangen moeten worden, ze slijten het hardst aan de buitenkanten van de hak (rechts meer dan links). Mijn voeten hebben iets meer holling dan normaal, ben 51 jaar, 1.98 lang, redelijk gespierd en weeg 110kg.

Moet ik eerst naar bijv. een podotherapeut om de peesproblemen verder te laten onderzoeken ook om herhaling te voorkomen? Of kan een hardloopschoenspecialist dat ook doen en adviseren zij ook op mogelijke steunzolen voor zowel normale als runningschoenen? En welke oefeningen kan ik doen om de enkels soepel te houden?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Hans,

 

Gezien de ernst van de blessure is het zeker aan te raden het probleem en de oorzaak ervan te laten analyseren door een deskundige op het gebied van voeten: de podotherapeut. Nog beter is het om een podotherapeut te bezoeken die nauw samenwerkt met andere diciplines zoals fysio- en manuele therapie en een sportschoenspecialist. Deze laatste zal jou goed kunnen adviseren op het gebied van hardloopschoenen, maar heeft niet de bevoegdheid om een compleet onderzoek te doen inclusief loopanalyse en daar een diagnose aan te verbinden.  Wel verstandig om dit te goed om recidief te voorkomen! Hoop dat ik hiermee je vraag beantwoord heb.