Terug

Kunt u helpen bij beenlengteverschil na heupprothese?

duyck nelly

Sinds ik, zes maanden geleden, een totale heupprothes heb kan ik moeilijk stappen. Fietsen gaat prima. Mijn schoen is nu met 1,5 cm opgehoogd, maar ik draai mijn bekken tijdens het stappen. Ik ben 55 jaar en raak op die manier heel beperkt. De prothese is wat naar binnen gedraaid, maar zit goed ingegroeid. Een revisie zou te risicovol zijn en zonder enige garantie. Kan een podotherapeut hier hulp bieden ?


1 Antwoord

Antwoord van Praktijk voor Podotherapie Castricum

Geachte mevrouw Duyck,

 

Wat ik uit uw gegevens begrijp is dat na plaatsing van uw heupprothese deze anders staat dan daarvoor. Alleen het plaatsen van een hakverhoging is dan niet voldoende omdat u zelf al aangeeft uw been anders te gebruiken en dus ook de voeten en de spieren.

Bij een podotherapeut krijgt u een onderzoek van uw hele lichaam waarbij gekeken wordt hoe u staat en beweegt en hoe de gewrichtsuitslagen zijn.

Als er beperkingen zijn in het lichaam compenseert het lichaam dit zelfstandig maar heeft daarmee consequenties voor de rest van het lichaam. Daarom is het niet voldoende om 1 onderdeel van de compensatie aan te pakken maar zal naar de reactie van het lichaam hierop gekeken moeten worden en daarbij ook naar de rest van het lichaam.

De podotherapeut zal met een inlay de stand van de voeten kunnen beinvloeden en daarbij de reactie van het lichaam hierop analiseren, na 6 weken zal dan gekeken worden of dit naar tevredenheid is gegaan of dat de behandeling (lees inlay) bijgesteld moet worden.

 

Hopende u hiermee voldoende geinformeerd te hebben,

 

M.vr.gr.

 

J.H.S. Rieke, podotherapeut

van Praktijk voor Podotherapie Castricum