Terug

Kromme tenen

Roos

Ik heb helaas kromme tenen en vind ze niet fraai om te zien. Ik heb er verder weinig last van, al heb ik wel regelmatig last van mijn rug. Misschien dat daar een link naar is.

De 2 buitenste tenen staan krom: ze staan naar binnen gedraaid. Ik heb geen foto van mijn tenen maar het ziet er ongeveer zo uit als op deze link: 

http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://v1.studenten.net/graphics/content/pictures/8-3-2007-11-48-krommetenen.jpg&imgrefurl=http://studenten.net/lifestyle/mooi_of_metro/4579/read_my_toes&usg=__RxHbzdsNEbXhlJOC52aoLFtBpfk=&h=200&w=300&sz=6&hl=nl&start=9&sig2=yHrtsjMxmjmOLN7azSYmDQ&um=1&tbnid=xqTjGrr2VbXL_M:&tbnh=77&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3Dkromme%2Btenen%26hl%3Dnl%26sa%3DX%26um%3D1&ei=Xv8MS_PjO8_V-Qbr-7mrCA

 

Mijn vragen zijn:

1. Is hier een behandeling voor zodat ze weer recht gaan staan.

2. Zo ja, Wat zijn ongeveer de kosten die hieraan verbonden zijn want ik denk niet dat dit vergoed wordt door de verzekering.

 

Mvg Roos


1 Antwoord

Antwoord van Podocentrum Groene Hart

Beste Roos,

 

Als  je tenen krom staan is daar vaak wat aan te doen, echter is dit afhankelijk van de mate van kromming en rotatie. Ook is het afhankelijk van de soepelheid van de gewrichtjes in de tenen. Als er klachten zijn zou ik even naar je huisarts gaan en een verwijzing halen voor podotherapie.

Kosten verschillen per podotherapeut; kijk hiervoor even op de website van je podotherapeut, vaak staan daar de tarieven vermeld.

 

Mvrgr,

 

Pieter Bas van Wieringen, podotherapeut.

Podocentrum Groene Hart.