Terug

Grote teen niet bewegen en pijn

Jeannette

Mijn dochter van 28 heeft al jaren pijn in haar voet en kan haar grote teen niet bewegen. Zij heeft van alles gedaan en heeft onderzoeken en behandelingen (prikken in haar voet) gehad, maar alles blijft hetzelfde. De ene keer wordt er dit gezegd en de andere keer dat. Erg onduidelijk allemaal. Het ziekenhuis heeft haar zelfs naar een ander ziekenhuis verwezen voor een second opinion.

 

Hierbij een stukje uit de brief: Klachten aan de rechtervoet, patient heeft een extensiebeperking van hallux en daarnaast geeft zij pijn aan, aan de volaire zijde van metatarsale II. Geen trauma of voorgeschiedenis.

Aanvullend rontgenopnames en een MRI laten een vaatmalformatie zien, het meest passed bij een hemangioom. Gezien deze lokalisatie precies overeenkomt met haar klachten zou het goed kunnen dat dit toch de oorzaak is van haar pijnklachten.  

 

Zij heeft 2 x verdovingen ingespoten gekregen, wat zeer pijnlijk is geweest. Dit heeft echter geen resultaat opgeleverd.

Wel heeft zij haar eigen bijdrage moeten betalen.  

Ze is nu zover, dat ze het bijltje erbij neer heeft gelegd. Ze draagt nu gympen, zodat de pijn iets dragelijker is. Maar ze is nog zo jong en heeft staand werk. Wie kan haar helpen of kan advies geven?

 

Alvast bedankt.

Jeannette

 

 


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Goedemiddag,

Er zijn nog wel een aantal manieren om de grote teen te ontlasten.

Ook met de juiste schoenen kan pijn vermindering optreden.

Het blijft altijd lastig als ik de voet niet gezien heb wat hiermee te doen.

 

Met vriendelijke groet,

Judith Damen, Podotherapie Almere


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Jeannette,

Misschien is het lopen, bij het dragen van schoenen met een versnelde afwikkeling (afwikkelbalk-idee), minder pijnlijk voor uw dochter. De betere schoenenwinkel kan haar mogelijk hierbij helpen.  Sommige wandel- of sportschoenen hebben zo'n versnelde afwikkeling. Een voetonderzoek door een podotherapeut is aan te raden voor een persoonlijk toegepast advies.

Met vriendelijke groet,

Brenda La Croix

 


Antwoord van Jeannette

Bedankt Brenda en Judith, Ze heeft al van alle onderzoeken gehad, ook bij een podotherapeut. Via hem is ze verwezen naar het ziekenhuis, omdat hij ook niet wist wat het kon zijn. Ik ben later terug geweest om vragen te stellen, maar praatte een beetje om de brei heen. Bij de second opinion hadden we het idee dat het wat ging worden, maar toen de prik niet hielp en wij teruggingen, had ik het idee dat hij ook niet goed wist wat hij ermee aan moest. Hij was toen ook helemaal niet meer aardig en is mijn dochter afgeknapt. Toen kreeg ze weer een prik in haar voet, maar ook die heeft niet geholpen. Ze kan zo 1 plek aanwijzen waar de pijn zit. Ze is schooljuffrouw en staat de hele dag voor de klas en dan is de pijn lastig. Als jullie meer weten, dan hoor ik het graag. Groetjes, Jeannette