Terug

Brandende en tintelende rechtervoet met krachtverlies en klapvoet

Debby de Jong

Ik heb last van een rechtervoet die vaak een klapvoet is en altijd een tintelend gevoel geeft, soms een brandend gevoel. Wanneer ik loop, klapt de voet tegen de grond; ik struikel veel en heb last met autorijden. Na 10 km rijden heb ik al een 'dode' voet.

Ik ben bij de neuroloog geweest (2 verschillende) heb een MRI-scan gehad van de rug en er is een prikkel-onderzoek geweest. Dit wijst niet op neurologische klachten. Er is een kleine hernia, maar die rust niet op een zenuwbaan. De neuroloog neemt mijn klachten waar. Ik kan niet op mijn tenen lopen; heb krachtuitval en gevoeluitval, maar de testen wijzen niets uit.

Ik maak mij behoorlijk zorgen om deze voet; ik voel hem constant ook 's nachts.

Heeft het zin om naar een podotherapeut te gaan?

Ongeveer 4 jaar geleden begonnen de klachten. Ik merkte het in de zomer, ik kon mijn teenslipper niet meer "vasthouden", die viel van mijn voet. 3 jaar geleden ben ik van de trap gevallen en heb deze voet flink gekneusd. Kan het zijn dat mijn klachten die steeds toenemen hiermee te maken hebben?

Het wordt steeds erger; de klacht neemt niet af.

Hoor graag van U wat U mij aan kan raden om te doen.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste,

 

Ik ga er van uit dat u deze klachten reeds met uw huisarts en/of neuroloog heeft besproken. Er vanuit gaande dat de neuroloog de meeste expertise op dit vlak heeft, concludeer ik voorzichtig dat het geen gevolg is van de hernia. Dan blijft er nog steeds de mogelijkheid over dat het om een perifeer neurologisch letsel of (poly)neuropathieen gaat. Zeker gezien het feit dat u struikelt en ook al gevallen bent, lijkt me verder onderzoek en beleid noodzakelijk. Dit zou u kunnen vinden bij een revalidatie-arts. Die heeft oplossingen voor u om de loopfunctie te verbeteren en struikel- en valneigingen preventief aan te pakken. Afhankelijk van de ernst en frequentie zou er gedacht kunnen worden aan (peroneus)orthese en/of schoenaanpassing. Bespreek dit met de huisarts en/of neuroloog voor een adequate (door)verwijzing.

 

met vriendlijke groet,

 

Kenneth Hanzen

Ortho-vision