Terug

Behandeling na kneuzing teengewricht

katrien boot

Wat ik graag wil weten, hoelang is een teengewricht, grote teen, na 2x te zijn gevallen genezen?

Tengevolge van de gladheid ben ik in januari 2x gevallen met mijn fiets, o.a. mijn teengericht gekneusd. Heb een poosje op de zijkant van mijn voet gelopen, maar ik probeer allang weer gewoon te lopen. Lang lopen gaat niet goed. Maar ik heb geregeld nog steken en veel pijn, zenuwpijn? In mijn grote teengewricht. Het is inmiddels dus zo'n ruim 4 maanden geleden, maar als ik kijk naar mijn knieen, zie je dat de huid aan de buitenkant ook nog niet egaal is, je ziet duidelijk de plekken waar het goed kapot is geweest. Dus ik denk, inwendig vraagt het de nodige tijd, en vooral voor een voet. Mijn fout is geweest, dat ik na de valpartijen gewoon heb doorgewerkt en geen rust heb genomen. Katrien.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Katrien,

 

De tijd die een lichaam nodig heeft om te herstellen, wisselt van mens tot mens. Stelregel is dat na een overbelasting een klacht toch wel na 6-8 weken flink hersteld moet zijn. Afhankelijk van de ernst van de kneuzig kan het toch nog langere tijd nodig hebben.

 

In bepaalde gevallen is het mogelijk om met een aanpassing (taping, zolen, schoenadvies) het herstel te versnellen. Wat in jouw geval de mogelijkheden zijn is helaas niet te zeggen zonder de voet onderzocht te hebben.

 

Hartelijke groeten,

Saskia de Waal, Podotherapie Houten