Terug

Al 2 jaar last van knie spier binnenkant ?

de wit

Sinds 2 jaar last van knie binnenkant spier , bij fietsen druk op de knie gelijk daarna onsteking of pijn in knie daarnaast ook een kmak in mijn knie ? wat te doen ? radeloos fyshio gehad helpt niet ! sporten helpt niet komt weer terug al ik 1 week niet sport. gelijk zeer doet het dan .

 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Op basis van wat je beschrijft doet een overbelasting vermoeden. Dit kan de aanhechtingsplaats (pes anserinus) zijn aan net onder de knie aan de binnenzijde, een veel voorkomende blessure bij sporters.
Oorzaak kan zitten in een te snelle trainingsopbouw, disbalans in de spieren, 'verkeerde' looptechniek en vaak een te veel doorzakken van de voet een oorzaak. Hierdoor draait de knie te veel mee naar binnen met grote trek op deze spieren. Bij het fietsen kan de oorzaak zitten in een verkeerde fiet en/of voetpositie op de pedalen.
Ik zou je in deze adviseren om contact op te nemen met een (sport)podotherapeut. Aan de hand van een (sportspecifiek) onderzoek kan hij/zij bekijken wat er de oorzaak van deze klachten is en, belangrijker, de mogelijke oplossingen hiervoor.

Ingrid Janssen, sportpodotherapeut